sunnuntai 15. syyskuuta 2013

SFS

Tämä bloggaaminen on taas jäänyt arjen jalkoihin. Ruokaa ja leipomista on toki siusältynyt näihin viikkoihin, mutta ihan liian usein unohdan ottaa kuvia ja työpäivät ovat venyneet iltaan siten, etten ole ehtinyt/jaksanut blogia päivittää.

Blogging has been treaded over by everyday life. Cooking and baking has been going on a lot, but too often I forget to take pictures and working hours have extended to evenings so that I´ve been too tired to blog...

No, tänään mieluummin kokkasin kuin siivosin, joten Slow Food Sunday piti tänään sisällään marokkolaisen ateriakokonaisuuden. Alkuun lihapiiraita, pääruokasi lihataginea ja jälkkäriksi herrkullista leivonnaista nimeltään M´hanncha.

Well today I spent my time rather cooking than cleaning so Slow Food Sunday dinner was Moroccan themed. For starters I served meat briquates, main course was Beef tagine and for dessert M´hanncha pastry.





Eilen poimin viinirypäleitä puutarhastamme ja tänään tein ensimmäistä kertaa rypälehilloa. Nam, erinomaista. Voi olla, että tänään steppaamisen jälkeen täytyy tehdä vielä toinen satsi. Purkit on tosin lopussa, sillä olen tehnyt jo metsämansikka. kuningatar ja karviais hilloja kesän aikana.

Yesterday I picked grapes from our garden and today I made the most delicious Grape Jelly. A new favorite for sure. I think after tap dancing tonight I just have to make some more. I am a little short for jam jars since I´ve already made wildstrawberry, blueberry-rasberry-wildstrawberry and gooseberry jams.


Nyt on nousemassa sämpylätaikina. Esikoinen tilasi juustosämpylöitä evääksi huomisiin ylioppilaskirjoituksiin. Nostalgista, sillä muistan hyvin kuinka leivoin valtavia evässämpylöitä itselleni reaaliin joitakin vuosia sitten :)

Now I have a dough for bread rolls rising. First Born ordered cheese bread rolls for tomorrows  baccalaureate (what a monster for a word meaning final exams) in philosophy. Nostalgic since i remember baking bread rolls for my exams some years ago :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti