Viimeksi tein kardemummatäytepullaa
rotinaksi naapuriin ja nyt sitä kutsutaan kotona yksinkertaisesti vain
rotinapullaksi : ) Rotinahan on vanha suomalainen perinne: suku ja ystävät
veivät synnytyksen uuvuttamalle äidille ravitsevaa ruokaa. Nykyään tapana on
viedä herkkuja kuten pullaa. Ohjeesta tulee kaksi pullakranssia.
Pullataikina
5 dl täysmaitoa
1 pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
noin 1 kg vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja
lisää suola sekä hiiva. Kun hiiva on liuennut lisää sokeri ja vähitellen
jauhoja. Kun jauhoista on lisätty hieman yli puolet lisää sulatettu voi.
Jauhojen tarkkaa määrä on arvioitava leivottaessa, jauhomäärä alkaa riittää kun
taikina juuri irtoaa kädestä. Vaivaa vielä tämän jälkeen taikinaa hetki, jotta
saat hyvän sitkon. Anna nousta n. 45 min.
Täyte
100 g pehmeää voita
2 rkl kardemummaa
1 dl sokeria
Sekoita täytteen aineet keskenään
Kauli taikinasta jauhotetulla
alustalla suorakaiteen(käytä puolet taikinasta kerrallaan) mallinen levy
Levitä täyte levylle
Rullaa alareunasta lähtien levy
rullaksi
Leikkaa rulla siivuiksi
Asettele siivut pyöreään kakkuvuoan
reunoille limittäin. Vuoan pohja on vuorattu leivinpaperilla (tässä käytetty
irtopohja vuokaa)
Anna kohota 30-45 min
Paista 225 asteessa noin 20 min tai
kunnes kranssi on kypsä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti