Rotinapulla


Viimeksi tein kardemummatäytepullaa rotinaksi naapuriin ja nyt sitä kutsutaan kotona yksinkertaisesti vain rotinapullaksi : ) Rotinahan on vanha suomalainen perinne: suku ja ystävät veivät synnytyksen uuvuttamalle äidille ravitsevaa ruokaa. Nykyään tapana on viedä herkkuja kuten pullaa. Ohjeesta tulee kaksi pullakranssia.
Pullataikina
5 dl täysmaitoa
1 pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
noin 1 kg vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää suola sekä hiiva. Kun hiiva on liuennut lisää sokeri ja vähitellen jauhoja. Kun jauhoista on lisätty hieman yli puolet lisää sulatettu voi. Jauhojen tarkkaa määrä on arvioitava leivottaessa, jauhomäärä alkaa riittää kun taikina juuri irtoaa kädestä. Vaivaa vielä tämän jälkeen taikinaa hetki, jotta saat hyvän sitkon. Anna nousta n. 45 min.
Täyte
100 g pehmeää voita
2 rkl kardemummaa
1 dl sokeria
Sekoita täytteen aineet keskenään
Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla suorakaiteen(käytä puolet taikinasta kerrallaan) mallinen levy

Levitä täyte levylle

Rullaa alareunasta lähtien levy rullaksi

Leikkaa rulla siivuiksi

Asettele siivut pyöreään kakkuvuoan reunoille limittäin. Vuoan pohja on vuorattu leivinpaperilla (tässä käytetty irtopohja vuokaa)


Anna kohota 30-45 min
Paista 225 asteessa noin 20 min tai kunnes kranssi on kypsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti